Duitsland


Het populairste land van Europa om een mooie gebruikte auto te vinden, is Duitsland dankzij het overweldigende aanbod. Maar ook het onderhoud is er doorgaans op goede orde. Toch zit hier helaas wel eens een "addertje onder het gras" waar wij u graag voor willen behoeden. Hieronder zullen wij nog wat uitgebreider ingaan waarom het importeren uit Duitsland zeker de moeite waard is.

Uw auto direct van de dealer


De zoektocht naar u occasion zoals u al eerder heeft kunnen lezen nemen wij u graag uit handen. Voor de mensen die toch liever zelf opzoek gaan, staan onder aan deze pagina de koppelingen naar de populairste occasion sites van Duitsland. Door onze ervaring hebben wij ook connecties met Duitse dealers van de welbekende merken. Hier is het mogelijk om uw gebruikte auto tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen. Wij kunnen de onderhandelingen voor u doen zodat u niet teveel betaald en meer zekerheid heeft over de prijs en de technische staat.

Zekerheid


Voordat wij overgaan tot de aankoop van een auto, laten wij eerst een onafhankelijke aankoopkeuring uitvoeren. Deze keuring geeft een goed inzicht op de technische staat van het voertuig zodat wij er zeker van zijn dat er geen "addertjes onder het gras" zitten. U maakt slechts kleine extra kosten en wij kunnen u meer zekerheid bieden dat uw auto in een goede staat verkeerd.

"Jahreswagen"


De "jahreswagen" is vaak afkomstig van het personeel van de grote Duitse automerken als een soort winstuitkering. De auto’s zijn vaak minder dan 1 jaar in bezit voordat ze weer verkocht worden. Het voordeel voor u is dat de auto’s nagenoeg in nieuwstaat verkeren en vaak maar 5000 á 10.000 kilometer gereden hebben. Het voordeel voor u kan oplopen tot wel 35% ten opzichte van de nieuwprijs van een zelfde auto in Nederland. Hier leest u meer over de jahreswagen

Schade auto's


Het voordeel als u een auto in Duitsland koopt, is dat de verkoper verplicht is te melden wanneer het een schade auto betreft. Indien de auto een schadevrij verleden heeft, wordt de term "unfallfrei" gebruikt. Deze term mag alleen gebruikt worden als de auto nooit gespoten is, zelfs al is er alleen maar een bumper gespoten. Echter, ook een auto die niet "unfallfrei" is kan erg interessant zijn. Het is verstandig om de verkoper te vragen waar de schade heeft gezeten omdat het slechts een kleine schade kan zijn geweest van bijvoorbeeld het parkeren. Vaak zijn deze auto's financieel nog wat aantrekkelijker.

Er zijn veel handelaren in Nederland die schadeauto's verkopen. Pas hiermee op want deze auto's zijn vaak niet meer veilig en kunnen ook veel technische mankementen herbergen.

Hieronder buttons van de populairste Duitse occasion site's waar u direct een kijkje kan nemen